15 Şubat 2014 Cumartesi

FIRINDA KAŞARLI BONFİLE




     Bu da bir diğer tarifim. Direkt malzemelerden başlayarak nasıl yapıldığını anlatmaya çalışacam. Öncelikle malzemelerimiz
  • yarım kilo dana bonfile
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4-5 diş sarımsak
  • karabiber, kekik, kimyon, köri, pulbiber, tuz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
      Öncelikle düdklü tenceremizin içine etleri, rendelediğimiz sarımsakları, suyu, salçaları ve baharatları ekleyerek pişirmeye bırakıyoruz. Sos tenceremizi alıyoruz içine önce tereyağ, sonra unu ekleyip kavuruyoruz kavrulduktan sonra sütü ekleyip karıştırıyoruz.

      Düdklüde haşlanan etleri borcama koyuyoruz üzerine beşamel sosumuzu koyuyoruz en üstte de kaşar peynirini koyup 200 derecede fırında kaşarlar eriyene kadar pişiritoruz. İsterseniz malzemeleri zevkinize göre arttırabilirsiniz. Yapanlara şimdiden afiyet olsun. Sağlıkla kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder