25 Şubat 2014 Salı

GABORTOZ USULÜ SULTAN KEBABI


 
BUNLAR KULLANDIĞIM MALZEMELER BAHARAT VE SIVIYAĞ DA KOYULDU
 
 
 
 

  
ÖNCELİKLE KULLADIĞIM MALZEMELER
  • 400 GR KUŞBAŞI ET
  • HAZIR BEŞAMEL SOS(TARİFİN İSTEDİĞİ KADAR SÜT)
  • 1 ADET BÜYÜK SOĞAN
  • 2 ADET BİBER
  • 1 ADET DOMATES
  • 4 DİŞ SARIMSAK
  • 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
  • 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
  • KÖRİ,TUZ,KARABİBER,KİMYON,PUL BİBER,KIRMIZI TOZ BİBER
  • 1 SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİRİ
  • 2 ADET YUFKA(ARTTIRILABİLİR)
YAPILIŞI

ÖNCELİKLE SIVIYAĞIMIZI BİR TAVAYA KOYUYORUZ SOĞAN VE SARIMSAKLARI SOTELİYORUZ SONRA İÇİNE ETLERİ EKLİYORUZ SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR SOTELİYORUZ SONRA İÇİNE  BİBER, DOMATES, SALÇALARI VE BAHARATLARI EKLİYORUZ. PİŞMEYE BIRAKIYORUZ. eTLER PİŞİNCE KENARA ALIYORUZ.

HAZIR BEŞAMEL SOSUMUZU YAPIP KENARDA BEKLETİYORUZ. YUFKAMIZI 4 E BÖLÜYORUZ HER BİR PARÇAYI KASENİN İÇİNE KOYUYORUZ RESİMDEKİLER GİBİ YAPIYORUZ.

YAPTIĞIMIZ YUFKALARIN ÜZERİNE BEŞAMEL SOSTAN KOYUYORUZ. EN ÜSTTE KAŞAR PEYNİRLERİNİ KOYUP 200 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.

NOT: BEN YANINDA PATATES PÜRESİ VE RUS SALATASI İLE SERVİS YAPTIM. AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder